17 maart: Open Dag FPC Dr. S. van Mesdag – TBS Nederland

Op zaterdag 17 maart 2018 openen zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 5 februari om 07.00u! Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Nationale Week van Zorg en Welzijn die van 12 tot en met 17 maart 2018 plaatsvindt.

Deelnemende fpc's/fpk's:
De fpc’s en fpk’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:
- FPK de Beuken, Boschoord
- FPC Van der Hoeven Kliniek, Utrecht
- FPC Van der Hoeven Kliniek (locatie De Voorde), Amersfoort
- FPC de Kijvelanden, Poortugaal 
- FPC Dr. S. van Mesdag, Groningen
- FPC de Oostvaarderskliniek, Almere Buiten-Oost 
- FPC Pompestichting, Nijmegen
- FPC Pompestichting (locatie LFPZ), Zeeland
- FPC de Rooyse Wissel, Venray

Inschrijven FPC Dr. S. van Mesdag 
Inschrijven is verplicht en kan (via www.tbsnederland.nl) vanaf maandag 5 februari 07.00u tot en met  zondag 25 februari. Het aantal plaatsen is echter beperkt en ‘vol is vol’. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang mits zij begeleid worden door een volwassene. Bij het inschrijven heeft u het nummer van het legitimatiebewijs, de adresgegevens en de geboortedatum nodig van de mensen die u wilt inschrijven. U kunt u zich voor de volgende tijdstippen aanmelden: 10.00u - 10.45u - 11.30u - 12.15u - 13.00u - 13.45u - 14.30u - 15.15u.

Programma FPC Dr. S. van Mesdag
Tussen 10.00u en 17.30u zijn maximaal 680 bezoekers van harte welkom in FPC Dr. S. van Mesdag. Na een korte film over de behandeling in de Mesdag maken de bezoekers op eigen gelegenheid een wandeling door het gebouw. Onderweg vertellen verschillende medewerkers hen over hun werk, krijgen zij meer inzicht in de arbeidsmogelijkheden en therapieën in de Mesdag en krijgen ze informatie over de geschiedenis van de Mesdag vanaf 1884. De verwachting is dat een bezoek tussen de 1,5 en 2 uur duurt.

Bijzonderheden
Helaas kunnen wij geen mensen in een rolstoel ontvangen. Ook mensen die slecht ter been zijn, raden wij dit bezoek af.

TBS Nederland
De Open Dag is een gezamenlijk initiatief van de fpc’s in Nederland. Meer informatie over TBS Nederland vindt u op de site www.tbsnederland.nl.

------------------------
Alle plaatsen voor de Open Dag op 17 maart bezet
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de Open Dag op 17 maart. Op 5 februari schreven 680 mensen zich binnen een half uur in. Meer mensen kan FPC Dr. S. van Mesdag helaas niet ontvangen op 17 maart.