21 maart: Open Dag FPC Dr. S. van Mesdag - TBS Nederland

Op zaterdag 21 maart 2020 openen acht forensisch psychiatrische centra en klinieken hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 17 februari 08.00u! Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Ontdekdezorg week die van 16 tot en met 21 maart 2020 plaatsvindt.

Deelnemende fpc's/fpk's:
De fpc’s en fpk’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:
• FPC Van der Hoeven Kliniek, Amersfoort en Utrecht
• FPC de Kijvelanden, Poortugaal 
• FPC Dr. S. van Mesdag, Groningen
• FPC de Oostvaarderskliniek, Almere 
• FPC Pompestichting, Nijmegen en Zeeland (NB)
• FPC de Rooyse Wissel, Venray
• FPK De Woenselse Poort, Eindhoven
• FPK De Beuken, Boschoord

Inschrijven FPC Dr. S. van Mesdag 
Inschrijven is verplicht en kan (via www.tbsnederland.nl) vanaf maandag 17 februari 08.00u tot en met zondag 1 maart. Het aantal plaatsen is echter beperkt en ‘vol is vol’. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang mits zij begeleid worden door een volwassene. Bij het inschrijven heeft u het nummer van het legitimatiebewijs, de adresgegevens en de geboortedatum nodig van de mensen die u wilt inschrijven. U kunt u zich voor de volgende tijdstippen aanmelden: 10.00u - 10.45u - 11.30u - 12.15u - 13.00u - 13.45u - 14.30u - 15.15u.

Programma FPC Dr. S. van Mesdag
Tussen 10.00u en 17.30u zijn maximaal 680 bezoekers van harte welkom in FPC Dr. S. van Mesdag. Na een korte film over de behandeling in de Mesdag maken de bezoekers op eigen gelegenheid een wandeling door het gebouw. Onderweg vertellen verschillende medewerkers hen over hun werk, krijgen zij meer inzicht in de arbeidsmogelijkheden en therapieën in de Mesdag en krijgen ze informatie over de geschiedenis van de Mesdag vanaf 1884. De verwachting is dat een bezoek tussen de 1,5 en 2 uur duurt.

Bijzonderheden
Helaas kunnen wij geen mensen in een rolstoel ontvangen. Ook mensen die slecht ter been zijn, raden wij dit bezoek af.

TBS Nederland
De Open Dag is een gezamenlijk initiatief van de fpc’s in Nederland. Meer informatie over TBS Nederland vindt u op de site www.tbsnederland.nl.