Geestelijke zorginstellingen bundelen krachten en lanceren recruitmentcampagne ‘Mij’n zorg’

Een jaar geleden heeft ZorgpleinNoord het signaal van werkgevers gekregen dat de krapte in de geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland toeneemt. Er werken ten opzichte van 2016 maar liefst 1.100 mensen minder in de ggz in Noord-Nederland. En dat terwijl de zorgbranche als geheel is gegroeid en de geestelijke gezondheidszorg zeer divers is. Die diversiteit komt naar voren in de samenstelling van het nieuwe samenwerkingsverband GGZ Noord, waarin de vijf grote ggz-organisaties in Noord-Nederland hun krachten bundelen: Lentis, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), GGZ Drenthe, GGZ Friesland en forensisch psychiatrische zorgketen Forint |Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag. De roep van zorg- en welzijnsorganisaties om aan voldoende goed personeel te komen wordt steeds groter, zeker omdat het aantal zorg- en welzijnsbehoeftigen steeds groter wordt.

Campagne mij’n zorg
Werken in de geestelijke gezondheidszorg is nuttig, dankbaar en belangrijk. Dat vinden de ggz-organisaties in Noord-Nederland. Daarom promoten zij in samenwerking met ZorgpleinNoord in hun samenwerkingsverband GGZ Noord de geestelijke gezondheidszorg. Met de campagne ‘Mij’n zorg’ en het nieuwe platform ggznoord.nl maakt GGZ Noord meer zorgprofessionals enthousiast voor een carrière in dit vakgebied. De campagne Mij’n zorg is gericht op studenten, zorgprofessionals en mensen die een carrièreswitch overwegen.  

Wat heeft de ggz jou te bieden
De ggz heeft banen voor mensen met veel ervaring, maar ook voor pas afgestudeerden en mensen uit een andere sector. Pas afgestudeerden bieden we de kans om veel ervaring op te doen op verschillende plekken binnen deze afwisselende sector. Je hoeft je dus niet direct vast te leggen op een bepaalde baan of locatie. En voor de zij-instromers zijn er ook voldoende kansen op een leuke baan. Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn? Het aanbod van de opleidingsplaatsen en vacatures wordt op het platform ggznoord.nl verzameld en gepresenteerd. Ook verzamelen de vijf organisaties hier hun verhalen over de geestelijke gezondheidzorg.

Image

Kijk op www.ggznoord.nl voor meer informatie.