FPC Dr. S. van Mesdag en Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) zijn tweede geworden bij de uitreiking van de Elisabeth van Thüringenprijs 2021. De Elisabeth van Thüringenprijs is een kunstprijs voor een voorbeeldstellend kunstproject in de zorg. Van Mesdag en Minerva waren genomineerd voor een tweede muurschildering rond de kliniek. De eerste prijs en het geldbedrag is gewonnen door Zorginstelling Reinaerde met het project ‘recreatie’.

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden om muurbeschildering te realiseren
Mariëtte van Denderen: ‘Het is ontzettend jammer dat we de prijs niet hebben gewonnen’. De muurschildering is een prachtig voorbeeld van verbinding: verbinding van binnen en buiten de kliniek, verbinding tussen patiënten en medewerkers, verbinding tussen de kliniek en de studenten / Minerva. Het uitzicht draagt bij aan een positiever leefklimaat binnen de kliniek. Samen met Academie Minerva gaan we kijken welke financiële mogelijkheden er zijn om de tweede muurschildering toch te realiseren.’

Meer weten over de prijs?
In het nieuwsbericht van 1 november leest u meer over de tweede muurschildering.
In het digitale magazine van de Elisabeth van Thüringenprijs lees je alles over de nominaties, de prijs en de winnaar.

Image