Gecreëerd, gebroken en hersteld


Eind 2021 zijn we gestart met een nieuwe cursus voor patiënten: Kintsugi. De eerste groep heeft de cursus 'Een stuk sterker' afgerond.

De deelnemers zijn erg positief over de cursus. Ze vonden het met name fijn dat er meer gelijkwaardigheid was tussen de deelnemers en trainers. De trainers maakten ook iets maakten van klei en deelden dingen met de patiënten. Daardoor konden ze zich zelf ook kwetsbaarder opstellen.

“Mijn hersenen zijn een beetje stuk, daar moet ik mee zien te leven.”
“Ik vind het hart mét de scherven mooier dan zonder de scherven. Het weerspiegelt beter de realiteit.”
Dit zeiden twee van de deelnemers over hun Kintsugi object.

Twee deelnemers hebben iets gemaakt over hun problematiek, één over zijn delict en één over zijn jeugd. Ook de behandelcoördinatoren van de deelnemers evalueren de cursus positief. “Hij praat in andere therapieën over zijn problemen, maar nu heeft letterlijk zijn kwetsbaarheid gekleid. Dat bevestigt de positieve ontwikkeling die hij nu doormaakt.”
Meer weten over Kintsugi? Bekijk deze video.

Image