Drie patiënten van FPC Dr. S. van Mesdag hebben een prijs gewonnen in de kunstwedstrijd ‘Hoop in je cel’. De wedstrijd werd georganiseerd door Rooms-Katholiek en Protestants Justitiepastoraat, Stichting Epafras en de Vereniging Kerken met Stip. Meer dan 80 gevangenen en tbs-patiënten zonden een kunstwerk in dat voor hen hoop symboliseert.
Een patiënt won de prijs met zijn wish-vissen, kartonnen vormen die hij mooi beschilderde en waarin medewerkers en patiënten hun wensen (voor elkaar) konden noteren. De patiënt vond het leuk om aan dit project mee te doen: “Het werken eraan was voor mij al winnen. Het was een verrassing, dat ik een prijs kreeg. Ik was de wedstrijd al helemaal vergeten. De prijsuitreiking was echt een stukje erkenning voor waar ik me voor heb ingezet. En leuk om te horen dat de jury mijn inzending een van de beste vond.”

Image