Tweede winnaar kunstwedstrijd Hoop in je cel

Binnen FPC Dr. S. van Mesdag wonnen drie patiënten een prijs in de kunstwedstrijd ‘Hoop je je cel’. De tweede prijswinnaar won met zijn gedicht ‘Levenslied’, dat gaat over muziek in zijn leven.
“Ik maak wel vaker gedichten, dat is een leuke afleiding. Het doet me goed om mijn hart te luchten in mijn gedichten. Die gaan vaak over mijn eigen leven. Bij muziektherapie heb ik twee liedjes gemaakt, diet de muziektherapeut op muziek heeft gezet.”
Het thema van de kunstwedstrijd was ‘Hoop in je cel’. Op de vraag wat hem hoop geeft, zegt T.: “Ik ben bezig met een studie Moderne bedrijfsadministratie. Dat geeft mij hoop op een beter leven als ik hier weg ben.”

Levenslied 
Is dit leven nou een test?
Of is dit nou een les?
Ik doe beter dan mijn best. 

En ik geloof niet eens in God
Maar alles gaat ooit kapot
En als ik sterf en dan verrot,
Wat heeft mijn bewustzijn dan voor lot?

Daarom tel ik karmapunten op,
zodat deze wereld iets beter wordt.
Ik weeg af met pijn en geluk,
Zo is mijn Zijn echt bewust.

Mijn invloed klein maar benut.
Dat vind ik fijn en geeft rust.
Laat mijn geweten niet aan me knagen
Ik heb stenen verlegd op aarde,
Maar ik pleegde ook slechte daden
Toch ben ik de meest oprechte dader

Nu wens ik alleen maar liefde
En vraag hoe ik dat kan verdienen
Dan kan ik pas echt genieten
Vul alsjeblieft mijn armen,
Met liefdevolle warmte
Als muziek met volle klanken 
Als muziek om op te dansen,
Want de dood laat op zich wachten.