Op bezoek bij medewerkers

Heeft u een afspraak met één van onze medewerkers dan moet u zich met een wettelijk legitimatiebewijs kunnen legitimeren bij de receptie. De receptionist zal u vragen uw mobiele telefoon en/of digitale agenda uit te schakelen.

Toegangscontrole
1 op de 5 gasten van medewerkers controleren wij op contrabande (niet-toegestane goederen). Dit betekent dat u piepvrij door de detectiepoort dient te gaan en dat uw handbagage wordt gescand. Gasten van medewerkers die ook patiëntencontact hebben, zoals kerkbezoekers, deelnemers aan SCW-activiteiten, sportteams, praatgroepen, et cetera, worden allemaal gecontroleerd. 

Niet piepvrij door detectiepoort 
Mocht u niet piepvrij door de poort gaan, bijvoorbeeld door metalen onderdelen aan uw kleding*, dan wordt u vervolgens door een medewerker gecontroleerd met de handscan. 

* De detectiepoort is volgens de norm van DJI afgesteld. De poort piept niet bij een kleine hoeveelheid metaal, zoals een knoop/rits in een broek of een beugel bh met weinig ijzer, maar bijvoorbeeld wel bij een riem met veel ijzer of schoenen met stalen neuzen. Een bezoeker is zélf verantwoordelijk voor het ‘piepvrij door de detectiepoort gaan’.

Scannen handbagage
Als de scan daartoe aanleiding geeft zal een medewerker uw tas controleren of vragen om een bepaald voorwerp uit uw tas te laten zien, omdat het niet goed herkenbaar is. Het gaat dan bijvoorbeeld om een voorwerp in de vorm van een slag- of steekwapen. 

Wachtkamer 
Bent u niet bekend in de Mesdag, dan kunt u na de toegangscontrole in de wachtkamer wachten totdat u wordt opgehaald door een medewerker. De medewerker zal u verder begeleiden.

Parkeren 
Voor bezoekers is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar. Wij verzoeken u daarom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets of anderszins naar FPC Dr. S. van Mesdag te komen.