Nieuws

De laatste drie nieuws- en/of persberichten van FPC Dr. S. van Mesdag en/of het ministerie van Veiligheid & Justitie ziet u hieronder. Oudere berichten vindt u in het archief.

Ga jij bij ons aan de slag als behandelcoördinator?

Ga jij bij ons aan de slag als behandelcoördinator? 

Ben jij GZ- of klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist GGZ, orthopedagoog of sociaal psychiatrische verpleegkundige of heb je je master Psychologie (forensisch of klinisch) behaald? En wil je meer uitdaging en variatie in je werk door te werken op het snijvlak van zorg en justitie?

Kom dan op woensdag 17 april naar FPC Dr. S. van Mesdag om te horen
welke mogelijkheden wij hebben voor jou!

Als behandelcoördinator in de Mesdag werk je op het snijvlak van zorg en justitie. Naast werken aan het geestelijk welzijn van de patiënt lever je ook een bijdrage aan de veiligheid in de samenleving. De behandeling is namelijk gericht op het verkleinen van de kans op het nogmaals plegen van een delict.

Vanzelfsprekend ben je hier niet alleen verantwoordelijk voor. Jouw patiënten kun je bespreken met je collega-behandelcoördinatoren. Ook is er veel overleg met de collega’s die een bijdrage leveren aan de behandeling van jouw patiënten en met de collega’s van de sociotherapie. Want alleen samen kunnen wij een kwalitatief hoogstaande behandeling bieden.

Malou en Harm: ‘In de Mesdag heb je voldoende tijd voor de patiënt en het werk is zeer gevarieerd. Je werkt zelfstandig, maar ook samen met uiteenlopende disciplines. Je werkt voor en met de patiënt, maar ook voor de samenleving. Je geeft therapie en legt verklaringen af in de rechtbank. Je werkt in de Mesdag, maar je bent ook regelmatig op pad. Kortom: je kunt hier veel leren en er is voldoende uitdaging!’

Behandelcoördinator in de Mesdag? Dan ben je meer dan therapeut!  

Geïnteresseerd en wil je meer weten?
Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op woensdag 17 april van 18.30u tot 21.00u. Tijdens deze bijeenkomst krijg je een rondleiding en vertellen collega's hoe je dag als behandelcoördinator eruit ziet en wat je zoal tegenkomt in het werken met tbs-patiënten. Vanzelfsprekend is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken en vragen te stellen.

Voor wie?
Je komt in aanmerking voor deze bijeenkomst wanneer je bent afgestudeerd als GZ- of klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist GGZ, orthopedagoog of sociaal psychiatrisch verpleegkundige of wanneer je je master Psychologie (forensisch of klinisch) hebt behaald. We hebben plek voor 15 bezoekers, dus wees er snel bij! 

Aanmelden
Aanmelden kan tot 10 april 2019 bij Christie Wage: c.wage@fpcvanmesdag.nl. Geef bij je aanmelding je telefoonnummer en emailadres door, zodat wij je kunnen bereiken.
Geef ook aan welke opleiding je hebt gevolgd. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met nadere informatie. 

Graag tot 17 april 2019!

Nu alvast meer weten? Lees dan het interview met Tina: 'Hoe moeilijk een gesprek met een patiënt soms ook is, het zijn vaak juist de leuke momenten.' 

Geplaatst op 26-3-2019

Meet & Greet in Week van Zorg & Welzijn

Meet & Greet in week van Zorg & Welzijn - maandag 11 maart

Benieuwd hoe het is om te werken binnen de sociotherapie van Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag? Meld je dan aan voor onze Meet & Greet op maandag 11 maart van 17.00u tot 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst krijg je een rondleiding en vertellen collega's hoe je dag als sociotherapeut eruit ziet en wat je zoal tegenkomt in het werken met tbs-patiënten. Vanzelfsprekend is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken en je vragen te stellen.

Voor wie?
Je komt in aanmerking voor deze bijeenkomst als je de volgende opleidingsachtergrond hebt:  Social Work (SPH/MWD), HBO-V, TP, MBO-V of SAW. We hebben plek voor 30 bezoekers, dus wees er snel bij! 

Aanmelden
Aanmelden kan tot 4 maart 2019 bij Christie Wage: c.wage@fpcvanmesdag.nl. Geef bij je aanmelding je telefoonnummer en emailadres door, zodat wij je kunnen bereiken.
Geef ook aan welke opleiding je hebt gevolgd. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met nadere informatie. 

Graag tot 11 maart 2019!

Geplaatst op 26-2-2019

Eerste cursus 'Digisterker' van start bij FPC Dr. S van Mesdag

Biblionet Groningen start met cursussen Digisterker voor bedrijven en organisaties
Eerste cursus gaat van start bij FPC Dr. S van Mesdag

Groningen – Op woensdagmiddag 16 januari ondertekenden Piet Boekhoudt, directeur Stichting Digisterker, en Jacqueline Roelofs, manager Innovatie Biblionet Groningen, bij FPC Dr. S van Mesdag een overeenkomst die ervoor gaat zorgen dat steeds meer Groningers digitaal vaardig worden. Dankzij het programma Digisterker leren cursisten bijvoorbeeld hoe ze online een afspraak kunnen maken bij de gemeente of hoe zij hun rijbewijs verlengen. 

De afgelopen jaren konden Groningers de cursus Digisterker al volgen bij bibliotheken. Vanaf nu is het programma ook beschikbaar voor bedrijven en instellingen die aan de slag willen met het verbeteren van digitale vaardigheden van hun medewerkers, patiënten of cliënten. 

Eerste organisatie: FPC Dr. S. van Mesdag 
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats bij de eerste instelling waar Biblionet Groningen de training gaat verzorgen, bij het FPC Dr. S. van Mesdag. “Wij gaan de educatief therapeuten opleiden, zodat ze daarna zelf aan de slag kunnen met het digivaardiger maken van de patiënten”, aldus Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen. Het trainingsprogramma wordt door Stichting Digisterker op maat gemaakt voor van Mesdag. 

Digitale vaardigheden ontwikkelen  
Na het officiële moment van ondertekening, vertelde Albert Jan Pol, manager Algemene Zaken bij FPC Dr. S van Mesdag dat het Digisterker programma een goede aanvulling is op de behandeling van patiënten in het FPC Dr. S van Mesdag. “Het doel van onze behandeling is om patiënten veilig terug laten keren naar de samenleving. Volwaardig meedoen in die samenleving is tegenwoordig alleen mogelijk wanneer je digitaal vaardig bent. Dit voorkomt problemen en frustraties en maakt beter functioneren mogelijk.”, aldus Pol.

Een grote groep patiënten in FPC Dr. S. van Mesdag is nog niet digitaal vaardig, doordat ze langere tijd zijn uitgesloten van de samenleving en/of het nooit geleerd hebben. Vanwege psychische problemen of een licht verstandelijke beperking is ondersteuning bij het aanleren van deze vaardigheden hard nodig. Voor patiënten is het dus een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen functioneren. 

Digitaal vaardige samenleving 
“Er zijn inmiddels al honderden cursisten digitaal vaardiger geworden dankzij de cursussen in onze bibliotheken. Ook zijn we partner in de Digital Literacy Coalition, samen met onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de Hanzehogeschool, de ROC’s en 13 andere partners. Het doel is dat we Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland maken. Deze samenwerking met Stichting Digisterker is een nieuwe stap in het bereiken van die doelstelling’, aldus manager Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen. De komende tijd gaat Biblionet Groningen in gesprek met andere bedrijven en organisaties die belangstelling hebben voor het programma Digisterker Werkgeversaanpak. 

Geplaatst op 17-1-2019

Meer nieuws

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons op Twitter!