Nieuws

De laatste drie nieuws- en/of persberichten van FPC Dr. S. van Mesdag en/of het ministerie van Veiligheid & Justitie ziet u hieronder. Oudere berichten vindt u in het archief.

Hanneke Lens nieuwe directeur Algemene Zaken Forint/FPC Dr. S. van Mesdag

Hanneke Lens nieuwe directeur Algemene Zaken Forint/FPC Dr. S. van Mesdag 

Vanaf 1 februari 2018 vormt Hanneke Lens samen met Harry Beintema de directie van Forint (FPC Dr. S. van Mesdag | FPA Zuidlaren | AFPN Groningen | BW Forint).
Hanneke Lens heeft onder meer ervaring als projectmanager in de industrie en als controller/manager en directeur Dienst Algemene Zaken bij de Gemeente Leeuwarden. De laatste jaren werkte zij als directeur Financiën en Control bij het UMCG. 

Geplaatst op 8-12-2017

Harry Beintema over behandelduur en meer - interview Volkskrant

'Langer behandelen is niet altijd goed. Je wilt dat patiënten om zich heen zien dat er mensen de deur uit gaan.'

Het is soms hard werken om het draagvlak voor tbs overeind te houden, zegt Harry Beintema, voorzitter behandeloverleg TBS Nederland. Dus waarom streven de Nederlandse tbs-klinieken, die hij vertegenwoordigt, naar kortere behandeling? 

Lees hier het interview in de Volkskrant dat op 30 november 2017 werd gepubliceerd.

Geplaatst op 30-11-2017

Patiënt FPC Dr. S. van Mesdag aangehouden

Patiënt FPC Dr. S. van Mesdag aangehouden
Op zondag 24 september jl. is een patiënt van FPC Dr. S. van Mesdag in de kliniek aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een geweldsmisdrijf tijdens zijn onbegeleid verlof. 

We zijn erg geschrokken van dit incident en leven mee met het slachtoffer.
Om te beoordelen of we mogelijk signalen hebben gemist is er een onderzoek gestart om te achterhalen hoe dit incident heeft kunnen gebeuren.
Geplaatst op 25-9-2017

Meer nieuws

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons op Twitter!